LOGISTIKADA STRATEGIYA VA REJALASHTIRISH - Mirzakulova Risolat Musurmankulovna (PEDAGOGS, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqolada logistikada strategiya va rejalashtirish jarayonlari tahlil etiladi. Logistika, mahsulotlar va xizmatlarning harakatini, saqlanishini va boshqarilishini ta’minlaydigan muhim soha bo‘lib, uning samarali boshqarilishi tashkilotlarning raqobatbardoshligini oshirishda muhim rol o‘ynaydi. Maqolada logistika strategiyasining asosiy komponentlari, jumladan ta’minot zanjiri boshqaruvi, inventarizatsiya, transport va saqlash jarayonlari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, talabni prognoz qilish, resurslarni boshqarish va muammolarni hal qilish uchun innovatsion yondashuvlar va texnologiyalarni joriy etishning ahamiyati ta’kidlanadi.