SHAXSNING KREATIV TAFAKKURINI SHAKLLANTIRISHNING PSIXOLOGIK JIHATLARI - Gazibekova G.E. (PEDAGOGS, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqola kreativ tafakkurning shakllanishi va rivojlanishidagi psixologik jihatlarni o‘rganishga qaratilgan. Maqola, kreativlikni yaratish va rivojlantirish jarayonlaridagi kognitiv, emotsional, motivatsion va ijtimoiy omillarning rolini tahlil etadi. Kreativ tafakkur – bu yangi, original va foydali g‘oyalarni yaratish qobiliyati bo‘lib, u turli psixologik jarayonlar orqali shakllanadi. Maqola, kreativ tafakkurni rivojlantirishning amaliy usullarini taqdim etadi, shuningdek, kreativlikni oshirish uchun psixologik resurslar va metodlarni o‘rganishga imkon yaratadi.