INFORMATIKADA ALGORITMLAR MAVZUSINI O‘QITISH METODIKASI - Mamatova Zilolaxon Xabibulloxonovna; Ahmadjonov Javohir Jonidil o‘g‘li (PEDAGOGS, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada algoritmlarni o‘qitishning asosiy metodik yondashuvlari ko‘rib chiqiladi. Algoritmlar mavzusini samarali o‘rgatish uchun talabalarga nazariy va amaliy bilimlarni birlashtirgan holda interaktiv o‘qitish, vizualizatsiya va dasturlash tillaridan foydalanish usullari keltirilgan. Maqolada, shuningdek, algoritmlar yordamida talabalarning tizimli fikrlash, muammolarni hal qilish va innovatsion yechimlar yaratish ko‘nikmalarini rivojlantirishga qaratilgan tavsiyalar ham taqdim etiladi. Talabalar uchun algoritmlarning murakkabligini tushunarli qilishda vizualizatsiya va interaktiv o‘qitish metodlarining ahamiyati alohida ta’kidlanadi.