SUT VA SUT MAHSULOTLARI OZIQAVIY AHAMIYATI - Komilov Zafar Mirzaolimovich (PEDAGOGS, 2024)
Аnnоtаtsiya: Sut va sut mahsulotlari oziqaviy qiymati ko‘rsatkichlari yuqori, yuqori darajada hazmlanish va so‘rilish qobiliyatiga ega bo‘lishi, sut mahsulotlari hayvon oqsili (almashtirib bo’lmaydigan aminokislotalar), kalsiy, B2 va A vitaminlarining asosiy manbayi bo‘ladi. Sut oqsillari yuqori biologik qiymatga ega bo‘lib ular 98% hazmlanadi.