ONA TILI DARSLIKLARIDAGI MATNLARNING DIDAKTIK ASOSLARI - Suyunova Nazira Valijon qizi (PEDAGOGS, 2024)
Annotatsiya: Ona tili darsliklari ta’lim jarayonida muhim ahamiyatga ega bo’lib, ular o’quvchilarning til va adabiyotga bo’lgan qiziqishini oshirish, ularning fikrlash va ijodiy qobiliyatlarini rivojlantirishda muhim rol o’ynaydi. Matnlar, darsliklarning asosiy tarkibiy qismlaridan biri bo’lib, o’quvchilarga ona tilining qoidalarini, leksik va grammatik xususiyatlarini, shuningdek, adabiy asarlarni o’rganish imkonini beradi. Ushbu maqolada ona tili darsliklaridagi matnlarning didaktik asoslari, ularning o’quv jarayonidagi ahamiyati va ta’siri haqida batafsil ma’lumot beriladi.