ABDULLA QODIRIYING "O’TKAN KUNLAR"ASARIDA O’ZBEK OILASINING TARBIYA XUSUSIYATLARI - Avezova Zarnigor Sobit qizi (PEDAGOGS, 2024)
Annotatsiya: Atoqli o‘zbek yozuvchisi va ziyolisi Abdulla Qodiriy o‘zining adabiy asarlari orqali beqiyos tarbiyaviy ahamiyatga ega. Uning o‘zbek adabiyotiga qo‘shgan hissalari nafaqat adabiy manzarani shakllantiribgina qolmay, balki kitobxonlar o‘rtasida madaniy tarixiy ongni yuksaltirishda “O’tgan kunlar” asarining tarbiyaviy ahamiyati haqida so’z yuritiladi.