USE OF INTERACTIVE METHODS IN TEACHING COMPUTER SCIENCE - Pirekeev Jandulla Khamidullaevich (PEDAGOGS, 2024)
Annotatsiya: Informatika fani zamonaviy ta’lim tizimida muhim o’rin egallaydi. Bu fan nafaqat kompyuter texnologiyalarini o’rganish, balki axborotlarni qayta ishlash, tahlil qilish va ulardan samarali foydalanish ko’nikmalarini rivojlantirishga qaratilgan. O’qitish jarayonida interfaol metodlardan foydalanish, o’quvchilarning faol ishtirokini ta’minlash va ularning bilimlarini mustahkamlashda muhim ahamiyatga ega. Ushbu maqolada informatika fani o’qitishda interfaol metodlarning ahamiyati, turlari va ularning amaliyotda qo’llanilishi haqida ma’lumotlar berilgan.