BOLALARDA INTENSIV TERAPIYA VA REANIMATSIYA BO’LIMLARIDA SEDASIYA O’TKAZISH USULLARI - Yusupova B.Yu. (PEDAGOGS, 2024)
Annotatsiya: Sedasiya o’tkazish bolalarda intensiv terapiyaning tarkibiy qismlaridan biridir. Etarli darajada tinchlangan va karaht qilingan bemorda og’riqni idrok etish kamayadi, bemorning turli xil invaziv va invaziv bo’lmagan ta’sirlarga stress reaktsiyasi kamayadi. Ushbu tavsiflovchi sharh reanimatsiya bo’limida bolalarni tinchlantirishning turli usullariga yondashuvni belgilaydi.