ОЁҚ ВА ҚЎЛЛАРДАГИ ЮМШОҚ ТЎҚИМА САРКОМАЛАРИНИНГ ДАВОЛАШ УСУЛЛАРИ - Шералиева С.Ж.; Полатова Д.Ш.; Ибрагимова Д.А. (PEDAGOGS, 2024)
Сўнгги йилларда оёқ ва қўллар ЮТС билан касалланган беморларни даволаш сезиларли даражада ўзгарди, бу асосан онкология соҳасида содир бўлган ўзгаришларни акс эттиради. Охирги 10-15 йил ичида ампутациялар сони 5-18% гача камайди Xулоса: Касалликка чалинган беморларнинг 50% дан ортиғи меҳнатга лаёқатли ёшдаги инсонлар бўлиб, ривожланган давлатларда 1 йиллик ўлим кўрсаткичи 26% ва 5 йиллик яшовчанлик кўрсаткичи эса 30%дан юқорилиги бу касалликнинг кескин агрессив кечишидан дарак беради. Kалит сўзлар: юмшоқ тўқималар саркомаси, даволаш, яшовчанлик кўрсаткичи.