MA’NAVIY VA MADANIY ISLOHOTLAR DAVLAT SIYOSATINING USTUVOR YO‘NALISHIDIR - Qurbonova Nargiza Nasirdinbekovna (PEDAGOGS, 2024)
Mazkur maqolada ma’naviy va madaniy islohotlarning davlat siyosatidagi ustuvor yo‘nalish sifatida tutgan o‘rni, ahamiyati va istiqbollari yoritilgan. Bugungi kunda jamiyatni rivojlantirish, milliy o‘zlikni anglash va yosh avlodni barkamol tarbiyalashda ma’naviy yuksalish hamda madaniy islohotlarning roli beqiyosdir. Maqolada davlat siyosati doirasida amalga oshirilayotgan amaliy ishlar, strategik dasturlar va ularning jamiyatdagi ta’sirini kuchaytirish bo‘yicha takliflar tahlil etiladi. Xususan, ma’naviy-ma’rifiy islohotlarning milliy qadriyatlarni tiklash, ta’lim, san’at va madaniyat sohalarini rivojlantirishdagi o‘rni alohida ko‘rib chiqiladi. Maqola jamiyatda sog‘lom ma’naviy muhitni yaratish va madaniy yuksalishga erishish yo‘lida olib borilayotgan islohotlarning samaradorligini yuksaltirish masalalariga e’tibor qaratadi.