GRAFDAGI BARCHA JUFTLIKLAR ORASIDAGI ENG QISQA YO‘LLARNI TOPISH JOHNSON ALGORITMI - Farmonov Sherzodbek Raxmonjonovich; Turg’unova Surayyoxon Ulug’bek qizi (PEDAGOGS, 2024)
Anotatsiya:Johnson algoritmi qisqa yo‘llarni hisoblashda ishlatiladigan samarali metodlardan biridir.Bu algoritm, grafdagi barcha juftliklar orasidagi eng qisqa yo‘llarni topish uchun mo‘ljallangan bo‘lib, u o‘zining yuqori samaradorligi bilan ajralib turadi. Ushbu algoritmning afzalligi, u grafning salohiyatli qisqa yo‘llarini hisoblashda tezkorlikni va samaradorlikni ta’minlaydi, ayniqsa, yirik grafalar bilan ishlashda.