ZULFIYA SHE’RIYATI-YOSH IJODKORLAR UCHUN ILHOM MANBAI - Shodmonqulova Diyora Bobur qizi (PEDAGOGS, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada o‘zbek adabiyotining ulkan siymosi Zulfiya ijodining zamonaviy avlod uchun ilhom manbai ekanligi yoritilgan. Unda shoira she’riyatidagi insoniylik, ayollar mavzusi, vatan sevgisi va abadiy qadriyatlarning bugungi yoshlar tarbiyasiga ta’siri tahlil qilinadi. Maqolada Zulfiyaning asarlari orqali yosh avlod qalbida mehr-oqibat, milliy g‘urur va ijodkorlikni rivojlantirish masalalariga alohida e’tibor qaratilgan. Zulfiya she’riyatining dolzarbligi va undagi ruhiy kechinmalarning yosh ijodkorlar uchun ilhom manbai bo‘lishi asoslangan. Maqola Zulfiyaning o‘lmas ijodini targ‘ib qilish va o‘rganishga qaratilgan muhim tavsiyalarni o‘z ichiga oladi.