SODDA IRRATSIONAL TENGLAMALAR - Lutfullayeva Sadoqat Sunnatillayevna (PEDAGOGS, 2024)
Annotatsiya: Sodda irratsional tenglamalar matematikada muhim o’rin tutadi. Ular, asosan, irratsional sonlarni o’z ichiga oladi, ya’ni bu sonlar to’liq kvadratga ega bo’lmagan ildizlar yoki mantiqiy ifodalar ko’rinishida bo’ladi. Sodda irratsional tenglamalar ko’plab amaliy masalalarni hal qilishda, shuningdek, nazariy tadqiqotlarda ham keng qo’llaniladi. Ushbu maqolada sodda irratsional tenglamalar, ularning xususiyatlari, yechish usullari va amaliy qo’llanilishi haqida ma’lumotlar berilgan