ALALIYADA LOGOPEDIK ISHNING AHAMYATI - Isayeva Mushtariy Alisher qizi; Oʻtbasarova Umida Mexmanovna (PEDAGOGS, 2024)
Annotatsiya: Mazkur maqolada alaliya (so‘zlashuvning buzilishi) masalasi ko‘rib chiqilgan. Alaliya – bu nutqni rivojlantiruvchi va boshqaruvchi miya sohalarining organik zararlanishi natijasida paydo bo‘ladigan nutq nuqsoni ekanligi haqida fikr yuritilgan. Bolalarda so‘zlashuvning to‘liq yoki qisman rivojlanmaganligi bilan namoyon bo‘ladi. Alaliyada bilan og‘rigan bolalarda nutqni rivojlantirishning o‘ziga xos xususiyatlari, pedagogik yondashuv va logopedik ishning ahamiyati tahlil qilingan.