KURSANTLARNING MA‘NAVIY-AXLOQIY QIYOFASINI SHAKLLANTIRISHDA JISMONIY TARBIYA VA SPORTNING O‘RNI - Mirzakulov Akrom Gafurjanovich; Mirzaxalilov Abror Xabirullayevich (PEDAGOGS, 2025)
Annotatsiya: Sportchisining axloq normalari maxsus, alohida emas. Ular ham jamiyatning oddiy a‘zosining axloqi normalaridan farq qilmaydi. Sport sayoz bilimli, mustaqil fikriga ega bo’lmagan faqat sport bilan shug’ullanadigan baqquvat insonlarni emas, balki ma‘nan boy, o’z pozitsiyasi va mustaqil fikriga ega, teran tafakkur egalarini tarbiyalashi zarur. Jismoniy tarbiya va sport kirishuvchan, tashkilotchi, o’zgalar dardini his qila oladigan, g’amho’r, fidoiy shaxslarni tarbiyalashi lozim.