DAVLAT BYUDJETI MABLAG’LARIDAN FOYDALANISHDA MOLIYAVIY NAZORATNI KUCHAYTIRISH YO’LLARI VA YUZAGA KELUVCHI FISKAL RISKLAR - R.Vohidova (PEDAGOGS, 2024)
Annotatsiya: Maskur maqolada davlat byudjeti mablag’laridan samarali foydalanish va moliyaviy nazoratni kuchaytirish yo’llari va yuzaga keluvchi fiskal risklar to’g’risida keng ko’lamda ko’rsatib o’tilgan. Asosan daromadlar maqsadli ravishda xarajatlarga yo’naltirilishi yuzasidan yuzaga keluvchi risklarning moliyaviy nazorat orqali amalga oshirilayotgani yoki aksincha, teskari holatda ekanligi aniq faktlar asosida keltirilib o’tilgan.