SUG‘URTA KOMPANIYALARINING MOLIYASI - Sadikova N.O. (PEDAGOGS, 2025)
Ushbu maqolada sug‘urta kompaniyalarining mablag‘larini qanday samarali boshqarishi haqida batafsil tahlil keltirilgan. Sug‘urta kompaniyalari moliyaviy barqarorlikka erishish uchun mablag‘larni diversifikatsiyalash, risklarni boshqarish va innovatsion strategiyalarni qo‘llashi muhimligi ta’kidlangan. Yillar kesimida kompaniyalarning daromadlari va investitsion faoliyati natijalari tahlil qilinib, ularning samaradorligini oshirish bo‘yicha asosiy yo‘nalishlar ko‘rsatib berilgan. Jadval va diagrammalar orqali 2020–2024 yillarda sug‘urta kompaniyalarining moliyaviy ko‘rsatkichlari o‘sishi aniq tasvirlangan.