FARG`ONA VODIYSI JADIDCHI MA`RIFATPARVARLARINING MILLIY – MA`NAVIY, PEDAGOGIK - IJTIMOIY OMILLARI - Abdurazaqova Feruza; Axatova Odina Muhammadnazir qizi; Raxmonova Nigora Ruzibekovna (PEDAGOGS, 2025)
Maqolada, Farg‘ona vodiysi jadidchi ma’rifatparvarlarning, xalqimiz, milliy- ma’naviyatinini rivojlantirishning pedagogik –ijtimoiy omillarini birma-bir ochib bergan.Yangi-usul maktablarining Turkiston o‘lkasida,Farg‘ona vodiysi dagi Andijon,Namangan,Fargona uyezdida ochilishi haqida bayon etilgan.