TARJIMA NAZARIYASI VA AMALIYOTI, OG’ZAKI VA SINXRON TARJIMA MASALALARI - Turgʻunbayeva Noila Dilshod qizi; X. Muxammedova (PEDAGOGS, 2025)
Annotatsiya: Tarjima va tarjimonlik uzoq asrlardan buyon dunyo xalqlari tarixi va madaniyatida shakllanib kelayotgan koʻhna ijodiy faoliyat sohalaridan biridir. U madaniy muloqot vositasi, tillararo va madaniyatlararo aloqani ta’minlash jarayoni. Ushbu maqolada tarjima nazariyasi va amaliyoti, ogʻzaki va sinxron tarjima masalalari haqida soʻz yuritiladi.