OLIY TAʼLIMDA TAʼLIM SIFATINI OSHIRISH MUAMMOLARI - Каrimova Fotimaxon Аbdukahharovna (PEDAGOGS, 2025)
Annotatsiya: Oliy taʼlim tizimida taʼlim sifatini oshirish bugungi kunning dolzarb masalalaridan biridir. Taʼlim sifati nafaqat mamlakatning ijtimoiy-iqtisodiy rivojlanishi, balki xalqaro miqyosdagi raqobatbardoshlik darajasini ham belgilaydi. Mazkur maqolada oliy taʼlimda sifatni oshirishga toʼsqinlik qilayotgan muammolar, jumladan, oʼquv rejalarining zamonaviy talablarga mos kelmasligi, professor-oʼqituvchilar malakasining yetarli darajada emasligi, moddiy-texnik bazaning zaifligi va innovatsion texnologiyalarning yetarli darajada joriy etilmasligi kabi muammolar tahlil qilinadi. Shuningdek, taʼlim sifatini oshirish boʼyicha xorijiy tajriba va uni milliy sharoitga moslashtirish imkoniyatlari yoritilgan. Mazkur masala boʼyicha ilmiy-amaliy tavsiyalar ishlab chiqilib, taʼlim tizimini modernizatsiya qilish yoʼllari koʼrsatilgan.