O‘QUVCHILARNI JAMOAVIY SPORT TURLARIGA QIZIQISHINING PSIXOLOGIK JIHATLARI - Tursunboyev Sherdorbek Akbarali o‘g‘li (PEDAGOGS, 2025)
Mazkur maqolada o‘quvchilarning jamoaviy sport turlariga bo‘lgan qiziqishini shakllantirishning psixologik jihatlari tahlil qilinadi. Jamoaviy sport turlari orqali o‘quvchilarning shaxsiy rivojlanishi, ijtimoiy ko‘nikmalari va psixologik barqarorligi qanday shakllanishi ilmiy asosda ko‘rib chiqiladi. Maqolada ta’lim-tarbiyada sportning o‘rni va uning samaradorligini oshirish bo‘yicha tavsiyalar beriladi.