AHOLI O‘RTASIDA SEMIZLIKNI OLDINI OLISH - Turabbayeva Nigora Anvar qizi (PEDAGOGS, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada semizlikning sog‘liq uchun salbiy oqibatlari, uning tarqalish omillari va oldini olish bo‘yicha samarali strategiyalar muhokama qilinadi. Asosiy e’tibor sog‘lom turmush tarzini targ’ib qilish, to’g’ri ovqatlanish tamoyillarini o’rgatish va jismoniy faollikni oshirishga qaratilgan. Tadqiqot natijalari sog’lom hayot tarzini qo’llab-quvvatlash bo’yicha muhim tavsiyalar beradi.