IKKI BUYUK SIYMO ADABIY MEROSINING YOSH AVLOD TARBIYASIDAGI O‘RNI - Umarjonova Kamola Uralovna; Raupova Sevara Abdurazoqovna (PEDAGOGS, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada Alisher Navoiy va Zahiriddin Muhammad Boburning adabiy merosining yosh avlod tarbiyasidagi ahamiyati tahlil etiladi. Ulug‘ shoir va mutafakkirlarning asarlari yoshlarga vatanparvarlik, insonparvarlik, axloqiy poklik, ilm-u ma’rifatga intilish kabi fazilatlarni singdirishda muhim manba ekanligi yoritiladi. Ayniqsa, ularning she’riyati va tarixiy asarlari yoshlarni milliy qadriyatlar va ma’naviy yuksalishga yo‘naltirishda katta o‘rin tutishi asoslanadi.