ҚЎШМА СЎЗЛАРНИНГ СЎЗ ЯСАШ ТИЗИМИДА ТУТГАН ЎРНИ - Махмудова Дилноза (PEDAGOGS, 2024)
Аннотация: Ушбу мақолада муаллиф ҳозирги инглиз ва ўзбек тилларида қўшма сўзларгинг ҳосил қилиниша компонент ўзакларнинг бирикиш йўллари ва сўз туркуми тизимида тутган ўрни ҳақида ўз мулоҳазаларини баён қилишга ҳаракат қилган. Бунда муаллифнинг диққат марказида қўшма отлар асосий тадқиқот материали сифатида ўрганилган. Мақолани тайёрлаш жараёнида муаллиф инглиз ва ўзбек тилшуносларининг қарашларига танқидий ёндошган ва ўз мулоҳазаларини дадил баён қилган. Мақола инглиз ва ўзбек тили лексикологиясини ўрганувчилар учун фойдали бўлиши мумкин.