FUNKSIYANING LIMITI - No'monjonova Mushtariybonu (PEDAGOGS, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada funksiyaning limitini hisoblashda qo’llaniladigan asosiy usullar ko’rib chiqiladi. Matematik analizning muhim qismi bo’lgan limitlar, funksiyaning xulq-atvorini o’rganishda muhim ahamiyatga ega. Shuningdek maqolada algebraik usul, grafik usul, L’Hospital qoidasi, o’zgaruvchilarni almashtirish, cheksizlik limitlari, seriyalar yordamida limit hisoblash va sinf va o’zgaruvchilarni taqqoslash kabi usullar batafsil tahlil qilinadi. Har bir usulning afzalliklari va kamchiliklari, shuningdek, ularning qo’llanilish konteksti haqida ma’lumot beriladi.