MAKTABGACHA TA’LIM YOSHIDAGI BOLALAR SALOMATLIK HOLATNI GIGIYENIK TAHLILI - Soatov Mirmuhsin Maxmatmurot o‘g‘li; Izzatullayeva Farangiz Jaxongirovna (PEDAGOGS, 2024)
Salomatlik holati - JSSTning ma’lumotlariga asosan bolaning yoshi, jinsiga mos ravishda aqliy, jismoniy, ruhiy va estetik jihatdan rivojlanishinig erishilgan gormonik holatidir. Bolalar va o‘smirlar jamoasining salomatlik holatini o‘rganish va oldini olish muammosi bugungi kunda davlat miqyosidagi asosiy muommolardan biri hisoblanadi, shuning uchun jamoaning salomatlik holatini himoyalash va mustaxkamlash mamlakatimizning sog‘liqni saqlash tashkilotlari oldida turgan asosiy vazifalardan biri hisoblanadi.