НЕМИС ТИЛИДАН ЎЗБЕК ТИЛИГА БЕВОСИТА ТАРЖИМАДА ТИЛ МУАММОЛАРИ - Рустамова Дилшода Зарифбой қизи; Имяминова Ш. С. (PEDAGOGS, 2024)
Аннотация: Ушбу мақолада немис тилидан ўзбек тилига билвосита таржима қилинган роман мисолида, таржиманинг қийинчиликлари, муваффақиятлари ва натижалари тўғрисида сўз юритилади. Мақолада таржимада эквивалент танлаш, номлар таржимаси, таржимон маҳорати ҳамда миллий колорит масаласига ҳам алохида тўхталиб ўтилган.