TRIATLONCHI TALABA-SPORTCHILARNING EGILUVCHANLIK QOBILIYATINI RIVOJLANTIRISH - Qulmurodov R.M. (PEDAGOGS, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqolada triatlonchilar uchun suzish bosqichida egiluvchanlik qobiliyatining o‘rni va uning sport natijalariga ta’siri kengroq yoritilgan. Maqolada suzish texnikasini yaxshilash va jarohatlarning oldini olish uchun egiluvchanlikni rivojlantirishning qanday ahamiyatga ega ekani tushuntiriladi. Shuningdek, sportchilar uchun maxsus egiluvchanlik mashqlari majmuasi, mushaklarni cho‘zish usullari va harakat doirasini oshirish texnikalari ham keltirilgan. Maqolada murabbiylar va sportchilar uchun egiluvchanlik darajasini muntazam ravishda nazorat qilish, natijalarni tahlil qilish bo‘yicha maslahatlar berilgan. Bu usullar triatlonchilar uchun eng yuqori natijalarni qo‘lga kiritishda muhim omil sifatida taqdim etiladi.