MUXAMMAD SHAYBONIYXONNING UZBEK DAVLATCHILIGI TARIXIDA TUTGAN URNI - Xakimdjanova Zilola Gayratovna (PEDAGOGS, 2024)
Mazkur maqolada Muxammad Shayboniyxonning O'zbek davlatchiligi tarixidagi o'rni va uning siyosiy, iqtisodiy, va madaniy merosi tahlil etiladi. Muxammad Shayboniyxon O'rta Osiyoda yangi davrni boshlab berdi, uning faoliyati O'zbekistonning tarixiy rivojlanishiga katta ta'sir ko'rsatgan. Shayboniyxonning davlatni mustahkamlashdagi yutuqlari, uning siyosiy astutligi, hamda iqtisodiy aloqalarni mustahkamlash borasidagi harakatlari keng muhokama qilinadi. Shayboniyxonning hukmdorlik davrida amalga oshirgan islohotlar va siyosatining O'zbek xalqining tarixiy merosiga qanday ta'sir ko'rsatganligi hamda uning bugungi O'zbekiston davlatchiligiga qo'shgan hissasi haqida so'z boradi.