CHIG‘ATOY ULUSIDA DAVLAT BOSHQARUVI - Zokirov Zohidjon Toxirjon o‘g‘li; Abdumuxtorov Muslimbek Abdullajon o’g’li; Abdumannobova Nazokat Yaxyobek qizi (PEDAGOGS, 2024)
Annotatsiya:Chigʻatoy ulusi boshqaruvi mavzusi Oʻrta Osiyo tarixidagi muhim davrni aks ettiradi. Ushbu maqolada Chigʻatoy ulusining siyosiy, ijtimoiy va iqtisodiy tizimlari, shuningdek, uning rahbarlik strukturalari tahlil qilinadi. Chigʻatoy ulusi, Moʻgʻul imperiyasining bir qismi sifatida, o'ziga xos boshqaruv uslublari va mahalliy an'analarni birlashtirgan. Maqolada ulusning asosiy rahbarlari, ularning siyosiy strategiyalari va davlatni boshqarishdagi roli muhokama qilinadi. Shuningdek, Chigʻatoy ulusining ijtimoiy qatlamlari, iqtisodiyotidagi savdo va qishloq xo'jaligi ahamiyati ko'rib chiqiladi. Ushbu tadqiqot Chigʻatoy ulusining tarixi va madaniyatini chuqurroq tushunishga yordam beradi hamda uning Oʻrta Osiyo tarixidagi o'rnini yoritadi.