XALQARO BAHOLASH DASTURLARI VA ULARNING AHAMIYATI - Ramazonova Shahinabonu Shuxrat qizi (PEDAGOGS, 2024)
Annotatsiya: Xalqaro baholash dasturlari ta'lim sohasida muhim o'rin tutadi. Ular o'quvchilarning bilim va ko'nikmalarini baholash, ta'lim tizimlarining samaradorligini o'rganish va mamlakatlar o'rtasida taqqoslash imkonini beradi. Bu dasturlar, asosan, o'quvchilarning o'qish, matematik va ilmiy ko'nikmalarini o'lchashga qaratilgan bo'lib, ta'lim siyosatidagi o'zgarishlar va takomillashtirishlar uchun asos bo'lib xizmat qiladi.