YANGI O‘ZBEKISTON VA XITOY XALQ RESPUBLIKALARI O‘RTASIDAGI QO‘SHMA KORXONALAR FAOLIYATI - Tashqo‘lova Dilnoza Turaboy qizi (PEDAGOGS, 2024)
Annotatsiya: So‘ngi yillarda mamlakatimizda amalga oshirilayotgan ijtimoiy siyosiy hamda iqtisodiy hayotning turli jabhalaridagi islohotlar nafaqat vatanimiz tarixida balki mamlakatimizning xalqaro maydondagi munosabatlarida ham muhim ahamiyat kasb etmoqda. Respublikamizda amalga oshirilayotgan ushbu islohotlar xalqaro xuquq normalari hamda o‘z milliy manfaatlarimizga asoslangan holda faol, ochiq va konstruktiv tashqi siyosat olib boradi. Shu nuqtai nazardan mamlakatimiz siyosiy, ijtimoiy hamda iqtisodiy hayotidagi qisqa, o‘rta hamda uzoq muddatlarga mo‘ljallangan keng ko‘lamli islohotlar mamlakatimiz tashqi siyosiy faoliyatiga ham ta’sir qilib mamlakatimizning o‘zga davlatlar ayniqsa iqtisodiy jihatdan dunyo tan olgan hamda dunyoning rivojlanib borayotgan mamlakatlari bilan hamkorligidagi aloqalariga ijobiy ta’sir etmoqda.