O'ZBEKISTONNING MARKAZIY OSIYODA TINCHLIK VA BARQARORLIKNI TA'MINLASHDAGI O'RNI - Najimidinova Shoxsanam; Zaynobuddinova Durdonaxon (PEDAGOGS, 2024)
Annotatsiya: Mazkur maqolada O‘zbekistonning Markaziy Osiyo mintaqasida tinchlik va barqarorlikni ta'minlashdagi o‘rni, uning siyosiy va iqtisodiy tashabbuslari tahlil qilinadi. O‘zbekiston mintaqaviy hamkorlik, xavfsizlik, savdo aloqalari va chegaralar xavfsizligini ta'minlash orqali tinchlikni mustahkamlashga intiladi. Maqolada O‘zbekistonning mintaqaviy tashqi siyosati, qo‘shni davlatlar bilan hamkorligi, BMT va ShHT kabi xalqaro tashkilotlar bilan ishlash usullari ko‘rib chiqiladi. Mazkur tadqiqot Markaziy Osiyo mintaqasida mustahkam tinchlik o‘rnatish uchun O‘zbekistonning muhim ahamiyatga ega ekanligini ko‘rsatadi.