O‘ZBEKISTON RESPUBLIKASIDA QONUNLARI IJROSI USTIDAN JAMOATCHILIK NAZORATINI AMALGA OSHIRISH - Rajabboev Bahromjon Bobomurod o‘g‘li (PEDAGOGS, 2024)
Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasida jamoatchilik nazoratini tashkil etishning konstitutsiyaviy-huquqiy, ilmiy-nazariy va amaliy asoslari, xalqaro huquq normalarining hamda qonunlarning bajarilishi ustidanjamoatchilik nazoratining shakllantirilishi va rivojlantirilishi bayon qilinadi. O‘zbekistonda jamoatchilik nazorati va monitoringini amalga oshirishning shart-sharoitlari va imkoniyatlari, jamoatchilik nazoratining maqsadlari, prinsiplari va sub’ektlariga alohida e’tibor qaratilgan.