ABBREVIATURA ZAMONAVIY ITALYAN TILI SO’Z BOYLIGINI TO’LDIRISH USULI SIFATIDA - Xodjiyeva Gulchehra Norovna; Raxmatova E’zoza (PEDAGOGS, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada abbreviaturalarning zamonaviy italiyan tilidagi o‘rni va ahamiyati yoritilgan. Abbreviaturalar leksikani boyitishning samarali usuli sifatida yangi so‘zlarni kirgizish, tushunchalarni ixcham shaklda ifodalash va muloqotni tezlashtirishda muhim rol o‘ynaydi. Maqolada abbreviaturalarning turlari, ularning ijtimoiy tarmoqlar, texnologiya, tibbiyot va ilmiy sohalardagi ishlatilishi haqida batafsil ma'lumot berilgan