TILLARNI O‘RGANISHDA ETIMOLOGIYALARNING O‘RNI VA AHAMIYATI - Naimova Parvina; Toxirova Ruxshona (PEDAGOGS, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada bugungi kun talablaridan biri bo‘lgan, til o‘rganish muhimliligi va sabablari ilgari surilgan. Til bilgan inson turli millat va xalqlarning urf-odatlari va tarixini bilish imkoniyatiga ega bo‘ladi. Tillarni o‘rganishda esa etimologik ta’sirlarning ahamiyatli jihatlarini e’tiborga olish masadga muvofiqdir Shuningdek maqolada italyan tilini asosiy tarixiy  rivojlanish bosqichlari,  italyan tiliga etimologik ta'sirlar, ma’lumotlar hamda tilni o‘rganish borasida tavsiyalar berilgan.