CHET TILIDAN OʻZLASHTIRILGAN SOʻZLAR VA ULARNING STILISTIK AHAMIYATI - Mirahmedova Zilola (PEDAGOGS, 2024)
Annotatsiya: Chet tillaridan o‘zlashtirilgan so‘zlar har bir tilning rivojlanishida muhim rol o‘ynaydi. O‘zbek tilida ham bu jarayon davom etmoqda va zamonaviy hayotda chet tillaridan kiruvchi so‘zlar ko‘plab sohalarda qo‘llanilmoqda. O‘zlashtirilgan so‘zlar tilga yangi ma’nolar, ifodalar va uslublar kiritadi, bu esa tilning boyishiga va rivojlanishiga xizmat qiladi. Ushbu maqolada chet tilidan o‘zlashtirilgan so‘zlar va ularning stilistik ahamiyati haqida to‘liqroq ma’lumot beramiz.