KOMPANIYANING STRATEGIK MAQSADLARIGA ERISHISHDA LOYIHA BOSHQARUVINING AHAMIYATI - Oybek Tolibovich Yaxshiyev (PEDAGOGS, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada kompaniyaning strategik maqsadlariga erishishda loyiha boshqaruvining o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Loyihaning muvaffaqiyati uchun rejalashtirish, ijro etish, nazorat qilish va yakunlash kabi bosqichlar muhim ahamiyat kasb etadi. Strategik maqsadlar, masalan, bozor ulushini oshirish, raqobatbardoshlikni kuchaytirish yoki yangi mahsulotlarni ishlab chiqish, ko‘pincha loyiha ko‘rinishida amalga oshiriladi. Loyiha boshqaruvi resurslardan samarali foydalanish, xatarlarni boshqarish, jamoa ishini muvofiqlashtirish va natijalarni monitoring qilish orqali ushbu maqsadlarga erishishni ta'minlaydi. Maqolada loyiha boshqaruvining kompaniyaning uzoq muddatli muvaffaqiyatida qanday vosita sifatida xizmat qilishi batafsil ko‘rsatib berilgan.