ЖИНОЯТ ПРОЦЕССИДА ЭКСПЕРТЛИК ФАОЛИЯТИ ТАРИХИЙ ТАҲЛИЛ ВА РИВОЖЛАНИШ ИСТИҚБОЛЛАРИ - Набиев Ғайрат Шухрат ўғли (PEDAGOGS, 2024)
Аннотация: Мақолада Ўзбекистонда суд экспертизаси институтининг шаклланиши ва ривожланиши тарихи таҳлил қилинади. Экспертлик институтининг тарихий илдизларига назар ташланиб, қадимги даврлардан то ҳозирги кунгача бўлган ривожланиш босқичлари ёритилади. Ўзбекистонда суд экспертизасининг амалдаги қонунчилиги, экспертларнинг ҳуқуқ ва мажбуриятлари, экспертиза турлари ва уларни ўтказиш тартиби таҳлил қилинади. Шунингдек, экспертлик фаолиятида мавжуд муаммолар ва уларни ҳал қилиш йўллари кўриб чиқилади.