BOSHLANG‘ICH TA’LIMNING TA’LIM TIZIMIDAGI AHAMIYATI - Abdurazzaqova Feruzaxon; Xoljo`rayeva Navro`zoy Muhammadjon qizi; Tohirova Husnida Bahromjon qizi (PEDAGOGS, 2024)
Annotatsiya: Mazkur maqola, boshlang‘ich ta’limning ta’lim tizimidagi ahamiyatini o‘rganishga bag‘ishlangan. Maqolada boshlang‘ich ta’limning jamiyatning intellektual va ma’naviy rivojlanishidagi o‘rni, shuningdek, o‘quvchilarning shaxsiy va ijtimoiy ko‘nikmalarini shakllantirishdagi roli tahlil qilinadi. Boshlang‘ich ta’lim tizimining muvaffaqiyati, kelajakda ijtimoiy va iqtisodiy barqarorlikni ta’minlashda, shuningdek, o‘quvchilarning dunyoqarashini kengaytirishda muhim omil hisoblanadi. Ta’limning asosiy yo‘nalishlari va samarali pedagogik usullar haqida ham so‘z boradi, shuningdek, bu bosqichning o‘ziga xos xususiyatlari va uning ijtimoiy-psixologik ta’sirini ko‘rib chiqiladi.