FLOYD-WARSHALL: DINAMIK DASTURLASH ORQALI ENG QISQA YO'LLARNI TOPISH - Farmonov Sherzodbek Raxmonovich; Erkinova Niginabonu Hamidullo qizi (PEDAGOGS, 2024)
Annotatsiya: Floyd-Warshall algoritmi, graf nazariyasida eng qisqa yo'llarni hisoblash uchun ishlatiladigan samarali va keng tarqalgan metodlardan biridir. Ushbu maqolada algoritmning ishlash printsipi, uning dinamik dasturlash yondoshuvi va amaliy qo'llanilishiga oid jihatlar batafsil ko'rib chiqiladi. Algoritm, har bir juft nuqta orasidagi eng qisqa yo'llarni aniqlashda samarali ishlaydi va bu jarayonni rekursiv tarzda bajaradi, bu esa uni kichik va katta grafiklar uchun ham qulay qiladi. Maqolada, shuningdek, Floyd-Warshall algoritmining murakkabligi va real dunyo masalalaridagi qo'llanilishining ahamiyati ham tahlil qilinadi.