KRIPTOGRAFIYADA RABIN-KARP ALGORITMINING QO‘LLANILISHI - Farmonov Sherzodbek Raxmonjonovich; Ashurmatova Ruhshona Madamin qizi (PEDAGOGS, 2024)
Annotatsiya: Rabin-Karp algoritmi matn qidirish masakasini hal qilish uchun ishlatiladigan samarali va tezkor usuldir. Ushbu maqolada algoritmning asosiy tamoyillari, ishlash tizimi, vaqt murakkabligi va amaliyotdagi qo‘llanilish sohalari muhokama qilinadi. Rabin-Karp algoritmi hash funksiyasidan foydalanib, naqsh va matn o‘rtasidagi moslikni aniqlash jarayonini tezlashtiradi. Algoritmning afzalliklar va kamchiliklari tahlil qilinadi, shuningdek, uning zamonaviy dasturlash va ma’lumotlar tahlili sohalaridagi ahamiyati ko‘rsatiladi.