DINIY TURIZMNING RIVOJLANISHIDA GEOGRAFIK OMILLARNING TA'SIRI - Nargiza Zuparova Aribjanovna (PEDAGOGS, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqola geografik omillarning diniy turizmni shakllantirish va rivojlantirishdagi rolini o'rganadi. U diniy maskanlarning jozibadorligini oshiruvchi tabiiy, madaniy va tarixiy landshaftlarni o'rganadi va global diniy maskanlar misolida tahlil qiladi. Tadqiqot adabiyotlarni ko'rib chiqish, maydon tadqiqotlari va fazoviy tahlildan foydalangan holda ushbu omillarning ta’sirini baholaydi. Natijalar siyosatchilar va turizmni rivojlantiruvchilarga diniy turizm potensialini optimallashtirish va muqaddas joylarning yaxlitligini saqlash bo'yicha tavsiyalar beradi.