GILAM ISHLAB CHIQARISH KORXONALARIDA XARAJATLARNI TASNIFLASHNI TAKOMILLASHTIRISH - Ermatov Akmaljon Akbaraliyevich; Teshaboyeva Mohigul Eldorjon qizi (PEDAGOGS, 2024)
Annotatsiya. Mazkur maqolada gilam, gilamning zaruriyati, ishlab chiqarish tarixi, gilam ishlab chiqarishni kengaytirish va ragʻbatlantirish borasida qabul qilingan me’yoriy hujjatlar, mahsulot ishlab chiqarish xarajatlari, mahsulot tannarxi, tannarxni korxonaning moliyaviy faoliyatiga ta’siri, mahsulotlar (ishlar, xizmatlar) tannarxini aniqlash usullari, gilam ishlab chiqarish korxonalarida mahsulot tannarxini shakllantirish uslubini takomillashtirish, ishlab chiqarish samaradorligini oshirish va xarajatlarni qisqartirishga qaratilgan strategiyalar yoritilgan.