NODAVLAT MAKTABGACHA TA’LIM MUASSASALARIDA MA’MURIY XARAJATLARNI OPTIMALLASHTIRISH - Ermatov Akmaljon Akbaraliyevich; Joʻrayeva Zilolaxon Ilxomjon qizi (PEDAGOGS, 2024)
Annotatsiya. Mazkur maqoladi nodavlat maktabgacha ta’lim tashkilotlarini tashkil qilish va faoliyat yuritishi uchun yaratilgan shart-sharoitlar,   xarajatlar tushunchasi,  maktabgacha ta’lim muassasalarida ma'muriy xarajatlarni optimallashtirish masalasi ko'rib chiqiladi. Ma'muriy xarajatlarning asosiy tarkibi tahlil qilinib, ularni qisqartirish va samaradorligini oshirish bo'yicha strategiyalar taklif etiladi. Elektron tizimlardan foydalanish, resurslardan tejamkorlik bilan foydalanish, moliyaviy rejalashtirish orqali moliyaviy barqarorlikka erishish yo'llari yoritilgan.Bundan tashqari xarajatlar turlarini ajratib koʻrsatish, ularni toʻgʻri hisoblash usullari va moliyaviy hisobotlarning sifatini oshirish usullari tahlil qilingan.