SPORTDA PROGNOZLASHTIRISHNING METODOLOGIK VA NAZARIY JIHATLARI - Mirzakulov Akrom Gafurjanovich; Mirzaxalilov Abror Xabirullayevich (PEDAGOGS, 2025)
Annotatsiya: Hozirgi zamonda prognozlashtirishning ilmiy muammolari jamiyatimizning har bir sohasida shuningdek, jismoniy tarbiya va sportda ham juda muhimdir. Prognozlashtirish muammolarining sport sohasida qo‘llashning muhimligini bir qator muammolari bor: birinchidan, siyosiy va ijtimoiy tomonlarini sezilarli darajada oshirish; ikkinchidan, malakali sportchilarni sportga tayyorlashning yangi yo‘llarini izlab topish va mamlakatda jismoniy tarbiya hamda sportni keng yoyish; uchinchidan: respublika maktablarida jismoniy harakatning struktura va funksiyalarini kengaytirish.