JISMONIY SIFATLARNI RIVOJLANISHINING ASOSIY VOSITALARI - Mirzakulov Akrom Gafurjanovich; Mirzaxalilov Abror Xabirullayevich (PEDAGOGS, 2025)
Annotatsiya: Jismoniy tarbiya nazariyasi va metodikasida, shuningdek, keyingi yillarda shakllangan sport turlari nazariyasida “Jismoniy qobiliyatlar”, “Jismoniy sifatlar”, “Harakat qobiliyatlari”, “Harakat sifatlari” degan ma’no jihatdan bir-biriga juda yaqin bo‘lgan tushunchalardan foydalanilmoqda. Sport turlariga qarab, aniqlangan jismoniy qobiliyatlar tarbiyalanib, zarur jismoniy sifatlarga aylantiriladi. Jismoniy sifatlarning erishilgan va zarur bo‘lgan darajasi yillar davomida, mashq natijasida ushlab turiladi.