INGLIZCHA-O‘ZBEKCHA QISHLOQ XO‘JALIGI TERMINLARINI TARJIMA QILISHDA MADANIY OMILLARNING TA’SIRI - Rustamova Ozoda; Eshmamatova Mukhlisa (PEDAGOGS, 2025)
Annotatsiya: Mazkur tadqiqotda inglizcha-o‘zbekcha qishloq xo‘jaligi terminlarini tarjima qilish jarayonida madaniy omillarning ahamiyati tahlil qilinadi. Qishloq xo‘jaligi terminologiyasini o‘zbek tiliga o‘tkazishda madaniy xususiyatlar muhim o‘rin tutadi. Ushbu ishda terminlarning mazmunini to‘g‘ri yetkazish, tarjima strategiyalari va madaniy moslashuvning ahamiyati ko‘rib chiqilgan. Tadqiqot natijalari madaniy omillarni hisobga olish samarali tarjima qilishda muhim ekanligini ko‘rsatadi.