MENEJER MEHNATI SAMARADORLIGINI OSHIRISHDA MOTIVATSIYA USULLARIDAN FOYDALANISH - Ergasheva Shahzoda Murodbek qizi (PEDAGOGS, 2025)
Menejerlarning mehnati samaradorligi tashkilotlarning muvaffaqiyati va barqarorligini ta’minlashda muhim ahamiyatga ega. Samarali menejerlar jamoani yuqori darajada boshqaradi, vazifalarni o‘z vaqtida va sifatli bajaradi, shuningdek, tashkilotning umumiy maqsadlariga erishishda muhim rol o‘ynaydi. Shu sababli, menejerlarni rag‘batlantirish va ularning ish samaradorligini oshirish uchun turli motivatsiya usullari qo‘llaniladi. Motivatsiya menejerlar va umumiy ishchi kuchining faoliyatini oshirishda asosiy omil bo‘lib, bu usullar orqali kompaniya rivojlanishini tezlashtirish mumkin. Ushbu maqolada menejerlarni rag‘batlantirishda qo‘llaniladigan motivatsiya usullari va ularning samaradorligi haqida batafsil tahlil qilinadi.