TIL VA NUTQ RIVOJI: BOSHLANG‘ICH TA’LIMDA KOMMUNIKATIV KO‘NIKMALARNI SHAKLLANTIRISH - Dilnoza Mamayusupova Hayotovna (PEDAGOGS, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqola boshlang‘ich ta’limda o‘quvchilarning til va nutq rivojiga oid kommuniкativ ko‘nikmalarni shakllantirish masalalariga bag‘ishlangan. Zamonaviy ta’lim jarayonida o‘quvchilarning og‘zaki va yozma nutq ko‘nikmalarini rivojlantirish muhim ahamiyatga ega bo‘lib, bu jarayonda interfaol metodlar, kommunikativ texnologiyalar va innovatsion yondashuvlarning samaradorligi yoritib berilgan. Shuningdek, maqolada bolalar nutqini rivojlantirishda mashg‘ulotlarni qiziqarli va samarali tashkil etish uchun amaliy misollar keltirilgan. Ushbu yondashuvlar o‘quvchilarning muloqotga bo‘lgan qiziqishini oshirish va ularda nutqiy kompetensiyani shakllantirishga yordam beradi.